Nexus groeit met verhuizing naar een nieuw pand

  14-03-2018

Nexus Components heeft nieuwe bedrijfsruimten ingenomen om de groei van het bedrijf voort te zetten.

De nieuwe faciliteit - in het groeiende zakendistrict Heysham Gateway - betekent dat het bedrijf kan blijven groeien en de productlijnen kan ontwikkelen die beschikbaar zijn voor klanten. Onlangs werd Nexus de Britse distributeur voor Ruffy-elektronica, en voegde een geheel nieuwe reeks joysticks en controllers toe aan het aanbod van het bedrijf.

Nexus-directeur Martin Tomlinson zei: "Ons bedrijf is het afgelopen jaar snel uitgebreid en we hadden gebouwen nodig met de capaciteit om efficiënt een groter assortiment aan te bieden. "We waren net ons bestaande pand in Caton ontgroeid. Als groeiend bedrijf hadden we de ruimte nodig om uit te breiden en dit is een geweldige plek om het te doen. "

Naast extra kantoren en een grotere magazijnopslag- en pickunit, biedt de ruimte van 1300 vierkante meter het bedrijf ruimte voor hun voortdurende uitbreiding.

Het Heysham Gateway-gebied is de thuisbasis van een aantal hightechbedrijven, waaronder Dong Energy, Heysham Power Station, een reeks individuele bedrijven en de drukke haven van Heysham.
Sinds 2016, toen de £ 140m Bay Gateway-verbindingsweg de snelvervoersverbindingen naar de zakenwijk Heysham aanzienlijk verbeterde, is het gebied een prioriteit geworden voor lokale planners die willen profiteren van de groei in de haven en investeringen in de energiesector.
De verbindingsweg won het project voor economische infrastructuur van het jaar 2017, de British Construction Industry Awards, en erkent daarmee de bijdrage aan het stimuleren van de economische groei in het gebied. Heysham is daarom de perfecte plaats voor een innovatief bedrijf als Nexus om zich te vestigen en te profiteren van sterk verbeterde transportverbindingen , plannen voor lokale economische groei en regeneratie.
In plaats van een puur industrieel gebied te zijn, biedt de site het beste van twee werelden - ten westen van de Gateway ligt Morecambe Bay, een zeer belangrijk gebied voor dieren in het wild, met name vogels, en heeft Europees belang voor zijn biodiversiteit.